Rødkålsråkost
Skøn og sprød råkostsalat af rødkål, gulerod og revet æble, der samles med lækker tahindressing med hvidløg, citron og spidskommen. Dressingens fylde spiller perfekt sammen med den friske råkost.
Ingredienser
til 2 personer- 50 g hasselnødder
- 200 g rødkål
- 400 g gulerødder
- 1 æble
- saften af 1⁄2 citron
TahinDressing
- 1 fed hvidløg
- 50 g tahin
- saften fra 1⁄2 citron
- 4 spsk vand
- evt. 1 tsk spidskommen
- salt
- peber
Fremgangsmåde
Rist nødderne på en tør pande indtil de begynder at tage farve. Lad dem køle af.
Snit rødkålen meget fint. Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af rivejernet. Bland rødkål og gulerod sammen i en skål.
Skyl æblet og riv det på den grove side af rivejernet. Kom det i skålen og pres citronsaft over. Bland det godt sammen.
Hak de afkølede nødder groft, og drys dem over råkosten eller server dem i en skål ved siden af.
Dressing til rødkålsråkost
Pil hvidløget og pres det eller riv det på den fine side af rivejernet. Rør det sammen med tahin og citronsaft, indtil massen har en ensartet konsistens. Rør vandet i og smag til med spidskommen, salt og peber.
Servér rødkålsråkost og tahindressingen til alt fra kylling, and eller lasagne til fisk, frikadeller eller forårsruller.