Rødkålssalat med appelsin og æbler
Super nem opskrift på en smuk rødkålssalat med friske æbler og appelsin i skiver. Der er også appelsinsaft i dressingen, som både er fedtfattig og utrolig enkel. Salaten toppes af med sprøde ristede hasselnødder, der giver ekstra knas.
Ingredienser
til 4 personer- 50 g hasselnødder
- 1⁄2 hoved rødkål
- 2 appelsiner
- 2 æbler
- evt. mynte
Dressing
- 1⁄2 appelsin (saften)
- 1 spsk honning
- 1 spsk rapsolie
- 1 spsk hvidvinseddike
- salt
Rist hasselnødderne på en tør pande, til de har fået lidt farve. Lad dem derefter køle af.
Snit rødkålen fint. Skær skrællen af appelsinerne, halver dem, og skær dem i skiver. Skær æblerne ud i små stænger, og vend dem straks med appelsinerne, så de ikke bliver brune. Hvis du anvender mynte, så pluk muntebladene af stilkene, og hak dem. Vend mynten og rødkålen sammen med æble og appelsin, og drys hasselnødderne over lige inden servering.
Dressing:
Halver appelsinen, og pres saften ud. Tilsæt honning, olie og hvidvinseddike, og smag til med salt.
Server dressingen ved siden af salaten, eller bland den i.
Næringsindhold for rødkålssalaten og dressingen
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 261 kcal | 1045 kcal |
Kulhydrat | 31 g | 123 g |
Protein | 5 g | 21 g |
Fedt | 11 g | 46 g |
Næringsberegningen omfatter både rødkålssalaten og dressingen.