Rosenkålssalat med æbler og mandler
Frisk og lækker rosenkålssalat med æbler og ristede mandler. De fine rosenkålsblade forbliver rå, så de er super sprøde, og den dejlige dressing binder det hele perfekt sammen.
Ingredienser
til 3 personer- 1 spsk olivenolie
- 50 g mandler
- lidt salt
- 150 g rosenkål
- 1⁄2 æble
- lidt citronsaft
- 2 spsk persille
Dressing
- 2 tsk dijonsennep
- 2 tsk citronsaft
- 1 spsk eddike
- 2 spsk akaciehonning
- 2 spsk olivenolie
Sådan laver du rosenkålssalaten
Kom olivenolie på en pande, og rist mandlerne heri ved middel varme, til de har taget lidt farve. Drys med lidt salt.
Skyl rosenkålene grundigt, og skær stokken af. Pil så forsigtigt som muligt bladene af de små kålhoveder. Snit det inderste fint (det er ikke til at pille blade af denne del).
Skær æblet i fine tern, og vend ternene med lidt citronsaft, så de ikke bliver brune.
Hak persille groft, og bland det sammen med rosenkålsbladene og æblestykkerne.
Dressing
Rør dijonsennep, citronsaft, eddike og honning sammen i en skål.
Pisk forsigtigt olivenolien i lidt ad gangen.
Servér dressingen ved siden af, eller hæld den over salaten lige inden servering.
Se også hvordan du laver de lækreste stegte rosenkål.
Næringsindhold for salat med rosenkål
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 313 kcal | 939 kcal |
Kulhydrat | 19 g | 57 g |
Protein | 6 g | 19 g |
Fedt | 23 g | 68 g |
Næringsberegningen omfatter både salaten og dressingen.