Saftigt kalkunbryst med soltørrede tomater
Denne opskrift på kalkunbryst giver det dejligste saftige kød, der lægges på en bund af rucola og toppes med lækre soltørrede tomater, ristede pinjekerner og frisk basilikum, der lige sætter prikken over i’et.
Ingredienser
til 1 stk- 1 kalkunbryst (á 900 gram)
- salt
- paprika
- 20 g smør
- 30 g pinjekerner
- 50 g rucola
- 50 g soltørrede tomater i olie (drænet vægt)
- 1 håndfuld frisk basilikum
Drys salt og paprika på kalkunbrystet, og brun det af i smørret. Bag det i ovnen i 30-40 minutter ved 200 grader, til det når en kernetemperatur på 70 grader.
Lad kalkunbrystet køle helt af, og skær det derefter i skiver.
Rist pinjekernerne på en tør pande, og lad dem køle af. Skyl rucola, og læg det på et fad.
Fordel skiverne af kalkunbrystet på rucolaen, og drys med de ristede pinjekerner, de soltørrede tomater og den friske basilikum.