Salat med broccoli, æbler og feta
Simpel og virkelig skøn salat med broccoli, æbler og feta, der tilsammen skaber en perfekt smagskombination. De knasende græskarkerner og den cremede dressing hæver salaten til et helt nyt niveau.
Ingredienser
til 4 personer- 2 hoveder broccoli
- vand (kogende)
- 50 g græskarkerner
- 2 tsk olie
- 1⁄2 tsk groft salt
- 1 1⁄2 æble
- citronsaft
- 100 g feta
Dressing
- 1 1⁄2 dl creme fraiche
- 1 1⁄2 spsk balsamico
- 1 spsk citronsaft
- 1 1⁄4 spsk honning
- salt
- peber
Start med at lave dressingen
Bland alle ingredienserne til dressingen sammen, og smag til med salt og peber. Sæt den på køl, til den skal bruges.
Sådan laver du broccolisalaten
Skær broccolien ud i mindre buketter, og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå i 3 minutter, og hæld så vandet fra. Dryp dem herefter godt af, og lad dem køle helt af. Vend den afkølede broccoli sammen med dressingen, og kom den op i en skål, eller fordel det på et fad.
Varm olien op på en pande ved middel varme. Kom græskarkernerne på panden, og drys salt over. Rist dem i ca. 5 minutter, til de tager en smule farve og begynder at poppe. Flyt dem over på noget fedtsugende papir.
Skær æblerne i fine tern, og vend straks ternene i citronsaft, så de ikke bruner. Bland æbleternene sammen med broccolien. Riv eller skær fetaen i mindre stykker, og fordel den på salaten. Drys med de ristede græskarkerner, og så er salaten klar til servering.
Se også:
Denne mega gode broccoli-blomkålssalat med bacon og creme fraiche.
3 andre dressinger der passer godt til salaten
Hvis du gerne vil servere en anden dressing til broccolisalaten, kan jeg anbefale en af disse:
Rigtig god dressing til broccolisalatLækker vinaigrette dressing til salatHvidløgsdressing
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 350 kcal | 1402 kcal |
Kulhydrat | 22 g | 86 g |
Protein | 16 g | 62 g |
Fedt | 21 g | 83 g |
Næringsberegningen omfatter både selve salaten og den tilhørende dressing.