Salat med marineret mozzarella og tomat
I den her salat bliver mozzarella marineret i en skøn blanding af olivenolie, basilikum, oregano og citronskal, og den cremede ost akkompagneres af friske tomater, der lige sætter prikken over i’et.
Ingredienser
til 4 personer- 1 tsk fennikelfrø
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk vindruekerneolie (eller ekstra olivenolie)
- 20 blade basilikum
- 1 tsk tørret oregano
- skal fra 1⁄2 citron
- 2 kugler mozzarella ost
- ca. 1⁄2 tsk havsalt
- peber (friskkværnet)
- 8 blommetomater
- ekstra olivenolie
Rist fennikelfrøene på en tør, varm pande i ca. 20 sekunder. De brænder hurtigt på, så hold godt øje med dem.
Kom olivenolie og evt. vindruekerneolie i en skål. Hak basilikum fint, og tilsæt det til skålen sammen med oregano og fintrevet citronskal.
Riv mozzarellakuglerne i mundrette bider, og rør dem sammen med marinaden. Smag til med havsalt og friskkværnet peber. Lad det marinere i ca. 15 minutter.
Del tomaterne i kvarte, og bland dem med den marinerede mozzarella. Hæld lidt ekstra olivenolie over lige inden servering.
Server salaten med lidt godt brød til.