Salat med avocado, feta og pinjekerner
Denne salat er på en gang frisk og cremet. De bløde stykker avocado og den cremede feta får selskab af gyldne, ristede pinjekerner og sprøde tomater, og hele herligheden rundes af med en let syrlig dressing med friskhakket persille. Salaten kan både serveres som tilbehør og som en ret i sig selv.
Ingredienser
til 4 personer- 1 hoved icebergsalat
- 250 g cherrytomater
- 50 g pinjekerner
- 200 g feta (eller salatost, evt. i tern)
- 2 avocadoer
- 1 håndfuld persille
- saft og skal af 1 citron
- 2 spsk olivenolie
- salt
- peber
Sådan laver du salaten
Skyl icebergsalaten, og snit den fint. Skær cherrytomaterne i kvarte eller ottendedele. Rist pinjekernerne, og lad dem køle af.
Skær fetaen (eller salatosten) ud i tern, hvis det er nødvendigt.
Skær avocado ud i mundrette stykker, og hak persille fint. Kom avocado og persille op i en skål med citronsaft og -skal, olivenolie, salt og peber, og bland det sammen.
Bland alle ingredienser i en skål, eller anret salaten i portioner.
Se også:
Jeg kan også klart anbefale denne suveræne avocadosalat med mango.
Dressinger, der passer godt til salaten
Hvis du gerne vil servere en lækker dressing til, kan du bruge en af disse fantastiske varianter:
Lækker creme fraiche dressingUltra cremet avocadodressingSuveræn honning-sennepdressing
Salaten kan dog også fint serveres uden en dressing til, da der både er avocado, olivenolie og feta til at gøre den dejligt cremet.
Næringsindhold
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 140 kcal | 421 kcal | 1686 kcal |
Kulhydrat | 4 g | 11 g | 45 g |
Protein | 4 g | 12 g | 49 g |
Fedt | 12 g | 35 g | 141 g |