Salat med bagt blomkål og granatæble
Super nem og ikke mindst virkelig lækker salat med bagt blomkål, granatæble og en dejlig yoghurtdressing. Blomkålen vendes i en skøn marinade, der giver masser af smag og en sprød overflade, og salaten er velegnet både som tilbehør eller som en nem vegetarisk hovedret.
Ingredienser
til 3 personer- 1⁄2 spsk salt
- 1 spsk spidskommen
- 1 tsk koriander
- 3 spsk olivenolie
- 3⁄4 spsk citronsaft
- 2 fed hvidløg
- 1 blomkål
- 50 g blandet salat
- 1 granatæble
Dressing
- 1 fed hvidløg (lille)
- 200 g naturel yoghurt
- 1 tsk citronsaft
- 1 spsk mynte
- 1 bdt persille
- salt
- peber
Sådan laves blomkålssalaten
Forvarm ovnen til 250 grader.
Bland salt, spidskommen og koriander sammen med olivenolie og citronsaft i en skål. Pil hvidløg, pres dem, og kom dem i marinaden.
Skyl blomkålen, tør den, og del den i mindre buketter. Vend buketterne godt rundt i marinaden, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag blomkålen i 20 minutter.
Skyl salaten, og tør den. Fordel salaten på et fad eller en stor tallerken, og læg den bagte blomkål ovenpå. Pil kernerne ud af granatæblet, og drys dem over salaten.
Dressing
Pil hvidløg, og pres det. Rør det sammen med yoghurt og citronsaft. Hak mynte og persille, og rør det i dressingen. Smag til med salt og peber. Hæld dressingen over salaten eller server den ved siden af.