Salat med perlebyg og avocado
Denne fyldige salat med perlebyg og avocado er både velsmagende og mættende. Salaten fremstår på en gang rustik og frisk, og hvidløg og basilikum er med til at gøre den ekstra aromatisk.
Ingredienser
til 3 personer- 3 dl perlebyg
- 9 dl vand
- 6 tomater
- 1 fed hvidløg
- 1 basilikum (lille)
- 2 avocadoer
- 1⁄2 citron
- salt
- peber
Skyl perlebyggen, og kog den i vandet med lidt salt i ca. 40 minutter. Hæld herefter vandet fra, og lad perlebyggen køle helt af.
Skær tomaterne i små tern, og bland dem med perlebyggen.
Pres hvidløg, og tilsæt det. Hak 2/3 af basilikummen, og gem resten til anretning.
Skær avocado i tern, og pres citronsaft over.
Kom basilikum og 2/3 af avocadoternene i perlebygsalaten, vend det hele forsigtigt, og smag til med salt og peber.
Anret salaten med den sidste tredjedel af avocadoternene og de sidste basilikumblade.
Tip:
Salaten kan f.eks. serveres til oksekød, kylling eller fisk.