Salat til aftensmad
Virkelig lækker salat til aftensmad med kylling, pasta og dejlige grøntsager. Salaten er super mættende, og du kan variere den efter lige dine ønsker.
Ingredienser
til 2 personer- 100 g grønne bønner
- salt
- 100 g pasta (du kan også bruge couscous eller quinoa)
- 2 kyllingefileter eller oksekød, skinketern, laks eller æg
- peber
- 2 spsk olie
- 70 g blandet grøn salat eller spidskål
- 1 rødløg (lille)
- 1 peberfrugt
- 250 g cherrytomater
- 1 avocado
- evt. 100 g fetatern eller mini mozzarella
Skyl de grønne bønner, og nip enderne af dem.
Bring en gryde med vand i kog. Tilsæt salt og pasta, og kog pastaen efter anvisningen på pakken. Tilsæt de grønne bønner, når der er 4-5 minutter tilbage af kogetiden.
Hæld vandet fra pasta og bønner, og lad dem dryppe godt af, imens de øvrige ingredienser forberedes.
Krydr kyllingefileterne med salt og peber, og steg dem i olien ved middel varme, til de er gennemstegte. Skær fileterne i skiver.
Klargøring af salat og grøntsager
Skyl salaten grundigt, og dup den tør.
Pil rødløg, halvér det, og snit det fint.
Skyl peberfrugt og cherrytomater. Skær peberfrugten i tynde skiver, og skær cherrytomaterne i halve eller kvarte (afhængigt af størrelsen).
Flæk avocadoen, og skrab frugtkødet ud med en ske. Skær det i tynde skiver.
Bland grøn salat sammen med kylling, pasta og de andre grøntsager. Tilsæt feta (eller mini mozzarella) til sidst - så er aftensmaden klar til servering.
Vil du servere en dressing til salaten, kan du se vores lækre dressing-opskrifter her.
Sådan bruger du couscous eller quinoa i stedet for pasta
Du kan fint erstatte pasta med couscous eller quinoa - se hvordan herunder:
Couscous
Til 2 personer skal du bruge 1 dl couscous. Kom den op i en skål, tilsæt lidt salt, og overhæld med 2 dl kogende vand. Lad det stå og trække i 5 min. Rør rundt i det med en gaffel - så er det klar til at bruge i salaten.
Quinoa (det sundere alternativ til pasta)
Beregn 2 dl quinoa til 2 personer. Bring en gryde med vand i kog, tilsæt lidt salt og quinoa. Kog quinoaen i ca. 18-20 minutter, til den er mør, men stadig har bid. Hæld vandet fra, og lad quinoaen køle lidt af, inden du kommer den i salaten.
Alternativer til kylling
Du kan sagtens erstatte kylling med andre former for protein. Salaten er både lækker med stegt oksekød, skinketern, laks eller æg.
Beregn disse mængder til 2 personer:
- 400 g hakket oksekød
- 150 g skinketern (eller skinkestrimler)
- 400 g laks (svarer til 2 laksefileter)
- 4 æg
Vegetarisk måltidssalat til aftensmad
Du kan sagtens lave salaten vegetarisk ved at undlade kødet. I så fald er det en god idé at tilsætte enten couscous, quinoa eller ristede kikærter til salaten for at tilføje lidt ekstra fylde og protein.
Kan jeg bruge spidskål i stedet for grøn salat?
Det kan du sagtens. Beregn ca. 1/2 spidskål til 2 personer. Skyl spidskålen grundigt, snit det helt fint, og bland det sammen med de øvrige ingredienser.
Hvis du bruger spidskål, har det den fordel, at salaten kan holde sig flere dage på køl. Så kan du med fordel lave en stor portion og spise salaten til aftensmad to dage i træk eller spise den som frokost den efterfølgende dag.
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Næringsindhold for salaten
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 766 kcal | 1531 kcal |
Kulhydrat | 56 g | 113 g |
Protein | 45 g | 91 g |
Fedt | 37 g | 74 g |
Næringsberegningen tager udgangspunkt i, at salaten laves med pasta, kylling og feta.