Salat med nye kartofler, radiser og asparges
Dejlig salat med nye danske kartofler, grønne asparges og sprøde radiser samt cremet feta og ristede pinjekerner.
Ingredienser
til 4 personer- 500 g nye kartofler (vaskede)
- salt til kogning
- 1 bdt asparges
- 6 radiser
- 2 hoveder hjertesalat
- 150 g feta
- 30 g pinjekerner
Start med at gøre nye kartofler og asparges klar
Kog kartoflerne i let saltet vand, til de er møre (10-15 minutter afhængig af størrelse).
Lad kartoflerne køle af, og skær dem i mundrette stykker.
Bræk de træede ender af aspargesene, og skær dem i mindre stykker, gerne på skrå.
Kom aspargesstykkerne i en skål, og hæld kogende vand over. Lad dem trække et par minutter, og hæld derefter koldt vand over, så de forbliver sprøde.
Skær radiser og hjertesalat ud
Skær radiserne i tynde skiver. Snit hjertesalaten fint.
Bræk fetaen i mindre stykker.
Anret salaten
Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er let gyldne.
Anret kartofler, asparges, radiser, salat og feta i en skål, og drys pinjekernerne over salaten.
Hvis du vil have dressing til, kan jeg anbefale denne lækre dressing til kartoffelsalat eller denne nemme olie-eddike dressing.