Saltlage til flæskesteg
Se hvordan du nemt laver en saltlage til flæskestegen, så den bliver ekstra velsmagende og saftig.
Ingredienser
til 1 portion- 1 1⁄2 l vand
- 100 g salt
- 25 g sukker
- 8 laurbærblade
- evt. 1 tsk hel nellike eller allehånde for ekstra smag
Sådan laver du en saltlage til flæskesteg
- Bring ca. halvdelen af vandet i kog, og opløs salt og sukker heri.
- Tilsæt det sidste af vandet samt laurbærblade og evt. nelliker eller allehånde.
- Lad lagen køle helt af.
- Læg flæskestegen i et fad, og dæk den med saltlagen, men lad sværen være fri for lage.
- Sæt stegen på køl. Den skal nu stå og trække i minimum 12 timer og op til 2 døgn (lader du stegen stå længere end det, risikerer du, at den bliver for salt)
- Inden stegning tages flæskestegen op af lagen og duppes tør med køkkenrulle eller et rent viskestykke.
Se også:
Flæskesteg i stegepose
Skal man bruge en svinekam eller en ribbensteg?
Du kan bruge begge dele, så det kommer mest an på, hvilken udskæring du foretrækker at bruge.
Hvorfor skal man bruge saltlage til flæskesteg?
I gamle dage brugte man en saltlage til at lave "sprængt" kød for at konservere det, men i dag gør man det udelukkende for at få et mere mørt, saftigt og velsmagende stykke kød.
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet: 5 min.
Trækketid på køl: 12-48 timer (så gå gerne i gang med at salte flæskestegen dagen før, den skal steges)