Sennepspickles
Gammeldags? Muligvis. Men outdated? Bestemt ikke. Sennepspickles kan med deres syrlighed tilføre en ekstra smagsdimension til mange måltider og er superbe som tilbehør til især kød- og fiskeretter. Også gode i en sandwich.
Ingredienser
til 2 liter- 300 g gulerødder
- 300 g sylteløg
- 600 g skoleagurk eller sylteagurker
- 500 g bønner
- 1 hoved blomkål
Saltlage
- 6 spsk groft salt
- 2 l vand
Eddikelage
- 1 1⁄2 l eddike
- 600 g sukker
Sennepslage
- 2 spsk sennepspulver (Colemann)
- 3 spsk karry
- 3⁄4 dl mel
- 1⁄2 dl vand
- 1 tsk atamon (+ ekstra til at skylle glassene i)
Rens grøntsagerne og skær dem (bortset fra løgene) i stykker.
Kog saltlagen så saltet smelter.
Læg grøntsagerne i saltlagen natten over – hver grøntsag for sig – dette gøres nemmest i plastikposer.
Næste dag:
Kog eddikelagen op, så sukkeret smelter.
Kom grøntsagerne i og kog dem så der stadig er en lille smule bid i dem – løg og gulerødder skal have lidt længere tid end de andre grøntsager, så kom dem i først.
Tag grøntsagerne op og fordel dem i glas, der er blevet skyllet i atamon.
Pisk sennepslagen til en tyk jævning og jævn eddikelagen. Hvis det klumper eller skiller ad, så pisk det godt igennem med en stavblender.
Tilsæt atamon. Hæld lagen over grøntsagerne, og luk glassene.
Sennepspickles smager godt til f.eks. frikadeller eller fiskefileter, men vil også være godt i en pålægssandwich.