Sliders burgerboller
Små fine burgerboller, der har en perfekt størrelse til sliders – miniudgaven af den klassiske burger. Bollerne bliver utroligt luftige og dejligt bløde, ligesom burgerboller skal være. Opskriften giver en ret stor portion, men du kan sagtens fryse dem ned, hvis der er nogen tilovers.
Ingredienser
til 40 stk- 2 1⁄2 dl vand
- 1 dl mælk
- 25 g gær
- 2 1⁄2 spsk sukker
- 2 æg
- 2 tsk salt
- 775 g hvedemel (gerne med højt proteinindhold)
- 60 g smør (blødt)
Til pensling
- 2 æggeblommer
- 1 spsk vand
- evt. sesamfrø
Bland vand og mælk, og rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, æg, salt og hvedemel, og ælt det til en glat dej. Det tager cirka tre minutter, og dejen kan godt virke lidt stiv i det, men det skal den være på dette stadie.
Ælt det bløde smør godt ind i dejen, og bliv ved med at ælte ca. otte minutter, til du har en glat og smidig dej. Form dejen til en kugle, kom den op i en skål, og dæk til med husholdningsfilm. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Det tager ca. en time.
Form dejen til det ønskede antal boller, og pres dem evt. lidt flade med hånden. Jeg vejede mine af, så jeg var sikker på, at de var lige store. Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve i 30 minutter.
Forvarm imens ovnen til 200 grader, og sæt en høj bradepande ind i bunden af ovnen, så den varmer med.
Pisk æggeblommer og vand sammen. Pensl bollerne med æggestrygelsen, og drys evt. med sesamfrø. Sæt pladen i ovnen, og hæld ca. ½-1 dl vand i bradepanden i bunden af ovnen. Luk ovnen hurtigt, og bag bollerne ca. 15 minutter, til de er færdigbagte og gyldne på toppen. Lad bollerne køle af på en bagerist.
Tip:
Regn med ca. 4-6 stk. af de små burgerboller per mand, hvis du skal lave sliders.