Sliders med blåskimmelost
Godt nok er de små, men smagen er stor i de her sliders med blåskimmelost. Osten og de karamelliserede rødløg passer bare så godt sammen, og de får lige et frisk pust fra tomaten og den dejlige dressing med krydderurter. De vil med garanti imponere både smags- og synsmæssigt.
Ingredienser
til 8 stkDressing
- 1⁄2 bdt purløg
- 1⁄2 bdt basilikum
- 1 dl mayonnaise
- 1⁄4 tsk salt
Fyld til sliders
- 2 rødløg
- 1 spsk smør
- 1⁄2 spsk sukker
- 1 spsk balsamico
- 200 g hakket oksekød
- salt
- peber
- 3 spsk blåskimmelost (gorgonzola passer rigtig godt til)
- salat
- 2 blommetomater
- 8 burgerboller til sliders (jeg brugte denne opskrift)
Start med at lave dressingen. Hak purløg og basilikum fint, og rør det sammen med mayonnaise og salt. Sæt dressingen til side, til den skal bruges.
Snit rødløgene i meget tynde skiver, og kom dem på en pande sammen med smørret. Svits løgene ved lav varme i ca. 10 minutter. Tilsæt sukker og balsamico, rør rundt, og giv dem omkring 10 minutter mere, indtil de er helt bløde og karamelliserede. Kom dem evt. op i en skål, og dæk med sølvpapir, så de holder sig varme.
Rør imens det hakkede oksekød sammen med salt, og krydr med peber. Form dem til små tynde bøffer, der passer til størrelsen på de burgerboller, du skal bruge til dine sliders. Bøfferne må gerne være lidt større end bollen, da de skrumper lidt på panden. Steg dem på panden ved høj varme, og kom lidt blåskimmelost på hver bøf, når du har vendt dem. Bøfferne skal ikke have meget mere end et minut på hver side.
Opbygning af sliders:
Rist burgerbollerne kort inden servering. Smør begge halvdele med lidt af dressingen, og kom lidt salat på den nederste halvdel. Skær tomaterne i skiver, og kom en skive oven på hvert salatblad. Læg en minibøf på, og top af med de karamelliserede rødløg. Slut af med toppen af bollen.
Brug evt. et spyd, der er knækket over i to, til at holde sammen på de små sliders.