Sliders med bøf og ost
Fantastiske små sliders med bøf og lækker smeltet ost ovenpå. Det er den klassiske burger i miniformat, og den smager forrygende. Jeg brugte en Vesterhavsost, men du kan bruge lige den type ost, du har lyst til.
Ingredienser
til 8 stk- 200 g hakket oksekød
- 1⁄4 spsk salt
- peber
- lidt smør eller olie til stegning
- 1 dl revet ost (jeg brugte Vesterhavsost)
- 8 burgerboller i ministørrelse (brug evt. denne opskrift)
- ca. 4 spsk mayonnaise
- ca. 4 spsk ketchup
- salat
- 8 skiver tomater
- 8 skiver agurk
- 8 syltede agurker (i skiver)
Rør det hakkede oksekød sammen med salt, og tilsæt peber efter smag. Form kødet til tynde små bøffer, der passer til størrelsen på burgerbollerne. Steg dem på panden, og drys revet ost på, når du har vendt dem. Bøfferne skal ikke have ret lang tid på hver side.
Flæk de små burgerboller, og rist dem på en brødrister. Smør den ene halvdel med mayonnaise og den anden halvdel med ketchup. Kom lidt salat på bunden af hver burgerbolle, og læg herefter en skive agurk, en skive tomat og en skive syltet agurk ovenpå. Læg bøffen med det smeltede ost og derefter toppen af burgerbollen på.
Tip:
Du kan brække nogle grillspyd over og stikke dem i hver burger. Så er det lidt nemmere at holde sammen på dem.