Små æbletærter med smuldredej
De her små æbletærter med smuldredej er de nemmeste kager, man kan bage. Ingredienserne bikses sammen på et øjeblik, og så skal de bare hygge sig i ovnen. De bløde, bagte æbler og den sprøde smuldredej er en suveræn kombination - især med lidt creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis til.
Ingredienser
til 4 stkSmuldredej
- 75 g smør (koldt smør)
- 60 g grovvalsede havregryn
- 50 g brun farin
- 75 g hvedemel
- 1 spsk vaniljesukker
Fyld
- 2 æbler
- 1 spsk vaniljesukker
- 1⁄2 tsk kanel
- 1⁄4 tsk stødt ingefær (kan undlades)
Derudover
- 4 ramekiner (eller andre små forme)
- lidt smør til formene
Forvarm ovnen til 180 grader.
Kom alle ingredienserne til smuldredejen op i en foodprocessor eller blender, og blend i små stød, til blandingen er blevet til groft smulder. Du kan også komme alle ingredienserne i en skål, og smuldre det godt sammen med fingrene.
Fjern kernehuset fra æblerne, og skær dem i små tern. Bland æbleternene sammen med vaniljesukker, kanel og evt. stødt ingefær. Smør formene, og fordel æblerne heri. Dæk æblerne med smuldredejen, og bag æbletærterne i ca. 35 minutter.
Servér f.eks. med vanilejis, creme fraiche eller flødeskum.