Små bruschetta med carpaccio
Mega lækre små bruschetta, der er super gode til tapas eller som en lille let forret eller appetizer. De sprøde stykker brød toppes med cremet dijonmayo, lækker carpaccio og syltede rødløg, der tilsammen skaber nogle knaldgode små hapsere.
Ingredienser
til 6 personerSyltede rødløg
- 1⁄2 dl sukker
- 1⁄2 dl eddike
- 1⁄2 dl vand
- 1 rødløg
Små bruschetta
- 3⁄4 dl mayonnaise
- 1⁄2 tsk dijonsennep
- salt
- peber
- 12 skiver flute
- 1⁄2 bdt purløg
- 80 g carpaccio
Start med at lave de syltede rødløg
Kom sukker, eddike og vand op i en gryde, og kog det op. Lad det simre, til sukkeret er opløst. Pil imens rødløg, og snit dem i tynde skiver.
Kom rødløgene op i en skål eller et rent glas, og hæld syltelagen over. Lad rødløgene stå i minimum 5-6 timer.
Lav bruschettaerne
Rør mayonnaise og dijonsennep sammen, og smag til med salt og peber.
Rist brødet i ovnen ved 200 grader i 8-10 minutter. Snit purløget fint.
Smør de ristede stykker brød med dijonmayonnaisen, og drys med lidt purløg. Fordel carpaccioen ovenpå, og top med syltede rødløg. Drys med lidt ekstra purløg som pynt.
Se også opskriften på helt klassisk bruschetta, som italienerne laver dem.