Små nøddetærter
Disse små nøddetærter består af en sprød mørdejsbund med skønt mazarinfyld og en fantastisk gylden karamel, der er fyldt med sprøde hasselnødder. Det hele afsluttes med mørk chokolade, der både pynter og smager dejligt.
Ingredienser
til 10 stkMørdej
- 200 g hvedemel
- 65 g flormelis
- 100 g smør (koldt)
- 1 æggeblomme
- 1 1⁄2 spsk vand
Mazarinmasse
- 3 æg (S/M)
- 300 g marcipan
- 175 g sukker
- 150 g smør
Nøddekaramel
- 150 g hasselnødder
- 100 g smør
- 140 g sukker
- 30 g honning
Derudover
- 150 g chokolade
Mørdej:
Bland hvedemel og flormelis. Skær det kolde smør i små stykker, og smuldr det i melet. Dette kan også gøres med en minihakker.
Bland æggeblomme og vand, og brug det til at samle mørdejen. Den skal ikke æltes, kun lige samles. Pak den derefter ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
Rul den ud, og udstik dejen, så den passer ned i formene. Den skal ikke mases ned i formene.
Bag dem ”blindt”: Kom et lille stykke bagepapir over dejen i hver form, og kom så nogle tørrede bønner, linser eller lignende i, og bag dem i 15 minutter ved 180 grader.
Mazarinmasse:
Bland alle ingredienserne sammen, og fordel mazarinmassen i de små forme med forbagt mørdej. Bag dem i 20-25 minutter, til de er let gyldne i toppen.
Nøddekaramel:
Hak hasselnødderne groft, og kom dem i en gryde med resten af ingredienserne til nøddekaramellen. Lad det komme op og koge i 2-3 minutter, og hæld det derefter over mazarinkagerne. Kom de små nøddetærter tilbage i ovnen, og bag dem i 8-10 minutter, så nøddekaramellen bliver gylden.
Lad tærterne køle helt af.
Pynt:
Smelt den mørke chokolade, og fordel den i kanten af tærterne. Det er nemmest at gøre, hvis du kommer chokoladen i en sprøjtepose eller bare en almindelig pose med et lille hul i det ene hjørne.
Sæt nøddetærterne på køl, til chokoladen er stivnet, og server dem derefter.
De kan holde sig i et par dage på køl.