Små løgtærter
De her små løgtærter er fuldstændig proppet med smag fra karamelliserede løg, balsamico og ost. De er super gode at servere til f.eks. brunch, frokost eller som forret.
Ingredienser
til 12 stkTærtedej
- 225 g hvedemel
- 1 tsk salt
- 140 g smør (koldt)
- 2 1⁄2 spsk vand (koldt)
Fyld
- 6 løg (jeg brugte rødløg)
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk olie
- 1 knsp groft salt
- 3 kviste timian
- 1 tsk sukker
- 1 1⁄2 tsk balsamico
- 60 g creme fraiche
- 3 æg
- 70 g revet ost (jeg brugte en ravost, og det fungerede rigtig godt)
- salt
- peber
Tærtedej:
Bland hvedemel og salt i en skål. Skær smørret i terninger, og smuldr det godt ud i melet. Saml dejen med vandet, og ælt den hurtigt sammen. Har du svært ved at få dejen til at samle sig, kan du tilføje en lille smule ekstra vand.
Pak dejen godt ind i husholdningsfilm, og læg den på køl. Lad den hvile i minimum 30 minutter. Imens kan du lave fyldet.
Fyld:
Skræl løgene, og skær dem i helt tynde ringe. Pil hvidløg, og hak det fint. Kom olie på en pande, og varm den op til middelsvag varme. Tilsæt løg og hvidløg, og drys med lidt groft salt. Pil bladene af timiankvistene, og kom dem på panden.
Lad løgene stege stille og roligt i 10 minutter, til de begynder at blive bløde og karamellisere. Tilsæt sukker og balsamicoeddike, og steg dem yderligere 10 minutter ved middelsvag varme. Kom løgene op i en skål, og lad dem køle af.
Kom creme fraichen op i en skål, og pisk ét æg i ad gangen. Tilsæt revet ost, og smag til med salt og peber. Sæt fyldet på køl, til det skal bruges.
Bagning af løgtærterne:
Forvarm ovnen til 200 grader.
Tag tærtedejen ud af køleskabet, og lad den ligge på stuebordet i fem minutter. Tag en muffinsform (jeg brugte en af silikone), og vend den på hovedet på en bagerist.
Rul tærtedejen ud, og brug en udstikker eller et glas til at stikke cirkler ud, som passer til formen. Læg de små bunde ovenpå hullerne i muffinsformen, og tryk dem ned omkring siderne. Fortsæt sådan, indtil der ikke er mere dej tilbage.
Prik tærtebundene med en gaffel, og forbag dem i ca. 15 minutter. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle lidt af. Tag forsigtigt de små forbagte bunde af muffinsformen, og sæt dem tilbage på bageristen. Læg evt. et stykke bagepapir under bundene for en sikkerheds skyld.
Fordel de karamelliserede løg i tærtebundene, og hæld æggemassen over. Hæld ikke helt op til kanten af formene, for så kan det løbe over i ovnen. Skru ovnen ned på 180 grader, og bag de små løgtærter i yderligere 15-20 minutter, til fyldet har sat sig.
Prøv også opskriften på galette med rødløg, tomat og spinat