Solbærmarmelade
Ren luksus er synonymet for denne solbærmarmelade. I kog bliver solbærrenes sødme særligt fremtrædende, men de bevarer en kompleks sammensætning af søde og syrlige fornemmelser, som virkelig kan smages i det færdige resultat.
Ingredienser
til 3 liter- 1500 g solbær
- 7 dl vand
- 1200 g sukker
- 6 tsk geleringspulver (strøgne)
- 6 tsk sukker
- atamon eller eddike
Nip solbærrene af stilkene, og skyl dem.
Kog solbærrene med vandet i ca. 10 minutter.
Blend frugtmassen med en stavblender.
Kom sukker i og kog i yderligere ca. 5 minutter under omrøring.
Tag gryden af blusset og pisk geleringspulver blandet med sukker i.
Hæld solbærmarmeladen i glas skyllet i Atamon eller eddike.
Opbevares bedst i køleskab.
Marmeladen er børnevenlig, da solbærrene er blendet.