Andebryst sous vide
Det smarte ved sous vide er, at du kan gennemstege andebrystet på forhånd, så du kun skal tænke på skindet, når de skal steges. Derudover gør sous vide metoden kødet utrolig mørt og saftigt, og det lader også kødet tage smag af de krydderurter, du tilbereder det med.
Ingredienser
til 4 personer- 4 andebryster
- evt. frisk timian eller andre krydderurter (kan sagtens udelades)
- peber
- groft salt
- olie til stegning
Udstyr
- 4 vakuumposer
- vakuumpakker
- sous vide maskine
Dup evt. andebrysterne tørre med lidt køkkenrulle, og kom dem i vakuumposerne. Kom evt. lidt frisk timian eller anden krydderurt i poserne (både på kødsiden og skindsiden) - det kan dog sagtens udelades.
Vakuumpak andebrysterne og indstil sous vide maskinen til 58 grader. Andre opskrifter foreslår alt fra 56 til 61 grader, men jeg synes at 58 grader er helt perfekt - og lige midt imellem :-)
Kom de vakuumpakkede andebryster ned i vandet, og tilbered dem i 2 timer - så bliver kødet perfekt mørt. Hvis de får længere tid, begynder kødet at få en underlig smuldrende konsistens.
Tag kødet ud af poserne. Fjern krydderurterne, men gem evt. kødsaften til sovs. Dup andebrysterne tørre med lidt køkkenrulle. Krydr dem på begge sider med peber, og gnid skindsiden med groft salt.
Kom lidt olie på en pande, og brun andebrysterne et øjeblik ved høj varme. De skal blot lige tage farve på kødsiden. Skru ned på middel-høj varme og steg dem på skindsiden indtil skindet er gyldent og sprødt.
Lad dem trække et par minutter inden de skæres i skiver og serveres.