Sous vide rabarber
Rabarber bliver ekstra bløde og lækre, når de tilberedes sous vide. De pakkes med sukker og vanilje og får dermed mulighed for at suge sødme og aroma til sig, og du kan derfor sagtens servere dem som en dessert - f.eks. med flødeskum eller vaniljeis til.
Ingredienser
- 100 g rabarber (jeg brugte de flotte røde jordbærrabarber)
- 1⁄2 vaniljestang
- 50 g sukker
Udstyr
- vakuumpose
- vakuumpakker
- sous vide maskine
Rens rabarberne grundigt og skær dem i den størrelse du ønsker.
Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Bland/mos vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret - det skiller kornene fra hinanden, så de ikke klumper sammen. Bland resten af sukkeret i.
Bland vaniljesukkeret og rabarberne sammen. Kom det i en vakuumpose, og vakuumpak det.
Indstil sous vide maskinen til 61 grader, og tilbered rabarberne i 20-45 minutter afhængig af, hvor tykke de er, og hvor møre/bløde du ønsker dem.
Servér f.eks. med is, vaniljecreme eller som tilbehør til andre desserter.