Sovs til hamburgerryg
Super god sovs til hamburgerryg, hvor du har hele tre lækre varianter at vælge imellem: En lækker hvid sovs, en dejlig sennepssovs og en klassisk brun sovs. Rigtig lækkert tilbehør til både hamburgerryg og skinke.
Ingredienser
til 3 personerValgmulighed 1: Hvid sovs
- 1 hønsebouillonterning
- 1 dl kogende vand
- 25 g smør
- 2 1⁄2 spsk hvedemel
- 3 dl mælk
- salt
- peber
- evt. 1 knsp revet muskatnød
- evt. lidt citronsaft
Valgmulighed 2: Sennepssovs
- 1 hønsebouillonterning
- 1 dl kogende vand
- 25 g smør
- 2 1⁄2 spsk hvedemel
- 3 dl mælk
- 1 1⁄2 spsk dijonsennep
- salt
- peber
- evt. lidt citronsaft
Valgmulighed 3: Brun sovs
- 1 hønsebouillonterning
- 3 dl kogende vand
- 25 g smør
- 2 1⁄2 spsk hvedemel
- 1 dl fløde
- kulør
- salt
- peber
Valgmulighed 1: Hvid sovs til hamburgerryg
Rør hønsebouillonterningen ud i det kogende vand.
Smelt smørret i en lille gryde.
Rør hvedemelet ud i det smeltede smør, og pisk bouillonen i. Pisk herefter mælken i lidt efter lidt.
Lad sovsen simre, så den tykner lidt, og smag den til med salt, peber og evt. lidt muskatnød og citronsaft.
Du kan også nemt forvandle den hvide sovs til en lækker aspargessovs - se hvordan her.
Valgmulighed 2: Sennepssovs
Opløs hønsebouillonterningen i kogende vand.
Smelt smørret i en gryde, og pisk hvedemelet ud heri.
Pisk hønsebouillon i og dernæst mælken lidt efter lidt.
Tilsæt dijonsennep, og lad sovsen simre, til den tykner.
Smag til med salt og peber og evt. lidt citronsaft.
Valgmulighed 3: Brun sovs
Opløs hønsebouillonterningen i det kogende vand.
Smelt smørret, og rør hvedemelet godt ud heri.
Pisk bouillonen i lidt efter lidt. Sørg for at piske det helt ud efter hver tilsætning, så der ikke kommer klumper i sovsen.
Lad sovsen simre, til den tykner en smule. Tilsæt fløde, og kom kulør i, til du har en passende brun farve på sovsen.
Smag til med salt og peber.
Lav den hvide sovs til en aspargessovs
Du kan nemt lave den hvide sovs (valgmulighed 2) om til en lækker aspargessovs. Tilsæt blot ca. 240 g aspargessnitter eller letkogte grønne asparges til sovsen (til 3 personer). Du kan også med fordel erstatte ca. 2 dl af mælken med vandet fra aspargesene.
Fakta om opskriften
Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Samlet tidsforbrug:
Passer godt til: Kogt hamburgerryg, røget hamburgerryg, glaseret hamburgerryg eller skinke
Næringsindhold for den hvide sovs
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 133 kcal | 398 kcal |
Kulhydrat | 10 g | 31 g |
Protein | 4 g | 13 g |
Fedt | 8 g | 24 g |
Næringsindhold for sennepssovsen
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 146 kcal | 439 kcal |
Kulhydrat | 11 g | 32 g |
Protein | 5 g | 15 g |
Fedt | 9 g | 27 g |
Næringsindhold for den brune sovs
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 221 kcal | 662 kcal |
Kulhydrat | 7 g | 22 g |
Protein | 2 g | 5 g |
Fedt | 21 g | 62 g |
Lækre opskrifter på hamburgerryg
Se to af mine yndlingsopskrifter på hamburgerryg her:
Glaseret hamburgerrygHamburgerryg i sous vide
Vil du hellere have en kold sovs til?
I så fald kan jeg anbefale denne nemme opskrift på dressing til skinke og hamburgerryg.