Spaghetti bolognese med grøntsager
En super lækker omgang spaghetti bolognese proppet med grøntsager, der både gør den klassiske hverdagsret sundere og giver ekstra meget smag. Skal det være ekstra luksus, kan hele herligheden serveres med revet parmesanost og et godt stykke brød til.
Ingredienser
til 8 personer- 4 gulerødder
- 3 løg (små)
- 4 peberfrugter
- 2 spsk olie
- 800 g hakket oksekød
- 5 fed hvidløg
- evt. 1 frisk chili
- 1 squash
- 250 g tomatpuré
- 2 spsk tørret oregano
- 1 spsk tørret timian
- 1600 g tomatpassata (eller hakkede tomater)
- salt
- peber
- spaghetti til servering
- evt. parmesanost til servering
Sådan laver du en god bolognese med grøntsager
Skræl gulerødderne, og skær dem i fine tern. Pil løg, og hak dem. Skyl peberfrugter, og fjern kerner samt de hvider hinder. Skær dem i tern.
Svits gulerødder, løg og peberfrugt i olien ved middel varme i fem minutter.
Skub grøntsagerne til side, skru lidt op for varmen, og brun det hakkede oksekød godt af.
Pil hvidløg, og hak det fint. Hak chilien fint, hvis du vælger at komme det i. Skyl squashen, fjern de våde kerner i midten, og skær den i tern.
Kom hvidløg, evt. chili og squash i gryden/panden, når oksekødet er brunet af, og steg i fem minutter.
Tilsæt koncentreret tomatpuré, oregano og timian, og svits det af i to minutter. Tilføj tomatpassata, og krydr godt med salt og peber. Lad kødsovsen simre 30 minutter.
Kog imens spaghettien efter anvisning på pakken, og servér evt. spaghetti bolognesen med revet parmesanost til.
Tip:
Du kan med fordel lave dobbeltportion af kødsovsen og bruge halvdelen i dette mega lækre kartoffelfad med kødsovs og mornaysauce.
Andre lækre måder at bruge kødsovs på
Som nævnt kan man med fordel lave en stor portion kødsovs og bruge resterne i nye, lækre retter, såsom disse:
Stor madpandekage med oksekødOksekød i fad med blomkålsmosLækre madpandekager med kødsovs
Madspildstip
Den præcise mængde af grøntsager kan sagtens varieres ud fra, hvad du har liggende i køleskabet. Man kan også fint tilføje flere grøntsager, f.eks. smager det fremragende med spidskål i.
Næringsindhold
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 336 kcal | 2687 kcal |
Kulhydrat | 27 g | 213 g |
Protein | 26 g | 208 g |
Fedt | 12 g | 95 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve bolognesen - ikke tilbehør såsom spaghetti og parmesan.