Spaghetti carbonara uden fløde
Ufattelig nem og indbydende spaghetti carbonara uden fløde, som er en ægte italiensk klassiker. Denne lækre ret får sin cremede konsistens fra æg og parmesanost og sin salte og karakteristiske smag og sprødhed fra bacon. Den kræver hverken mange ingredienser eller meget tid.
Ingredienser
til 2 personer- 140 g bacon i skiver
- 250 g spaghetti
- 2 æg
- 30 g revet parmesanost
- peber
- lidt salt
- evt. ekstra revet parmesanost til topping
Sådan laver du pasta carbonara uden fløde
- Skær baconen ud i små stykker, og steg det på en pande. Tag baconen af, når det er sprødt, og læg det til side på en tallerken med køkkenrulle.
- Kog spaghettien efter anvisningen på pakken.
- Bland æg, revet parmesan, peber og lidt salt i en skål. Rør det sammen med en gaffel eller et piskeris.
- Hæld vandet fra spaghettien, når den er færdigkogt, og lad det blive i gryden. Tag gryden væk fra varmen, og bland æggemassen i under konstant omrøring, så ægget ikke bliver til røræg.
- Bland spaghettien med baconen, og smag til med salt og peber. Servér carbonaraen med det samme. Drys evt. ekstra parmesan på toppen.
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 806 kcal | 1612 kcal |
Kulhydrat | 85 g | 171 g |
Protein | 38 g | 76 g |
Fedt | 33 g | 66 g |
Næringsberegningen omfatter ikke ekstra parmesan til topping.