Spaghetti med kødboller i tomatsovs
Spaghetti med saftige kødboller i en lækker tomatsovs, som du helt sikkert ikke kan lade være med at spise rub og stub af. Retten er nem at lave, men bliver bedre af at stå at simre, så gå gerne i gang i god tid.
Ingredienser
til 8 personerKødboller
- 1 kg hakket oksekød
- salt
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 æg
- 35 g parmesanost
- 2 tsk oregano
- 2 tsk timian
- peber
- 4 spsk rasp
- 1⁄2 dl mælk
- olie til stegning
Tomatsovs
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- olie til stegning
- 70 g tomatpuré
- 1000 g hakkede tomater
- 1 spsk sukker
- 2 tsk oregano
- 1 tsk timian
- 1 tsk rosmarin
- 1⁄2 tsk chiliflager
- 35 g parmesanost
Tilbehør
- 600 g spaghetti
- evt. frisk basilikum
- evt. parmesanost til topping
Rør hakket oksekød og salt sammen. Pil og hak løg og hvidløg, og rør det i farsen sammen med æg, friskrevet parmesan, oregano, timian, peber og rasp. Rør til sidst mælk i, til farsen har en blød men stadig fast og formbar konsistens. Stil farsen på køl i mindst 30 minutter, imens du laver tomatsovsen.
Tomatsovs:
Pil og hak løg og hvidløg, og steg det i lidt olie på en pande eller i en stor gryde, til løgene er gyldne. Tilsæt tomatpuré, og svits det kort. Kom så hakkede tomater på panden sammen med sukker, oregano, timian, rosmarin og chili, og lad det simre i ca. 30 minutter. Rør parmesan i, og lad det simre videre, imens du steger kødbollerne på en anden pande.
Kødboller:
Form farsen til små kødboller, og steg dem i olie på en pande, til de tager farve. Ryst panden lidt, så de bliver runde. Fortsæt, til der ikke er mere fars, og kom så alle kødbollerne op i tomatsaucen, og varm det hele godt igennem.
Kog spaghettien efter pakkens anvisning, og servér spaghettien med kødboller og tomatsauce ovenpå samt et drys frisk basilikum og friskrevet parmesan.