Spaghetti med parmaskinke og peberfrugt
Enkelthed og fantastisk smag går hånd i hånd i denne spaghettiret med sprød parmaskinke, delikate peberfrugter og en skøn tomatsauce, der binder det hele sammen. Servér evt. med en lækker salat og et stykke godt brød.
Ingredienser
til 2 personer- 1 pk parmaskinke (70 g)
- lidt olie
- 1 løg
- 4 fed hvidløg
- 2 peberfrugter (valgfri farve)
- 1 tsk tørret rosmarin
- 1 1⁄2 tsk tørret oregano
- 1 ds hakkede tomater
- 1⁄2 hønsebouillonterning (eller grøntsagsbouillon)
- 1⁄4 dl vand
- 1⁄2 tsk sukker
- 1⁄2 spsk balsamico
- salt
- peber
- 250 g spaghetti
- 2 spsk revet parmesanost
- 2 spsk persille (hakket)
Fremgangsmåde
Skær parmaskinke i tern, og steg det sprødt ved middelhøj varme i lidt olie. Tag det op, og lad det dryppe af på lidt køkkenrulle.
Hak løg og hvidløg fint, og svits det ved middel varme i fem minutter i den samme pande. Tilsæt lidt mere olie, hvis panden mangler fedtstof.
Skær peberfrugterne i tynde strimler, og svits dem med i fem minutter, til de begynder at blive bløde.
Tilsæt rosmarin, oregano, hakkede tomater, hønsebouillonterning, vand, sukker og balsamico. Lad saucen simre i 10-15 minutter.
Kog imens spaghettien i ca. 7-9 minutter. Den skal være tæt på at være færdig men stadig have lidt bid.
Smag tomatsaucen til med salt og peber, og kom spaghettien op til saucen i panden. Vend spaghettien godt rundt i saucen, og lad det simre i to minutter.
Hak persillen, og drys den over retten sammen med parmesanosten og den sprøde parmaskinke.
Se også:
Hvis det skal gå ekstra hurtigt en dag, kan jeg anbefale denne vildt lækre one pot pasta med skinke.
Er der peberfrugt og parmaskinke tilovers?
Hvis du har rester af disse råvarer, kan de med fordel bruges i disse lækre opskrifter:
Italienske koteletter i fad med pastaSvinemørbrad med parmaskinke, kartofler og grøntsagerItaliensk farsbrød i ovn
Næringsindhold for spagettiretten
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 719 kcal | 1438 kcal |
Kulhydrat | 111 g | 223 g |
Protein | 33 g | 66 g |
Fedt | 17 g | 35 g |