Spejlæg med kartofler, spinat og skinke
Disse spejlæg med kartofler, spinat og skinke kan både bruges til morgen-, frokost og aftensmad. Det er nem hverdagsmad, der mætter, er sundt og smager dejligt.
Ingredienser
til 3 personer- 400 g kartofler
- 100 g spinat
- 2 løg
- 10 cherrytomater
- 2 spsk olie
- 100 g skinkestrimler eller tern
- salt
- peber
- 6 æg
Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern.
Skyl spinaten, og lad den dryppe godt af.
Hak løgene. Skyl tomaterne, og skær dem i halve.
Varm olien på en pande. Svits løgene et øjeblik, og tilsæt så kartoflerne. Lad det stege 1-2 minutter, før skinke, spinat og tomater tilsættes. Krydr med salt og peber.
Når spinaten er faldet sammen, laves der 6 huller i fyldet, og æggene slås ud deri.
Lad det stege ved middel varme, indtil æggene er færdige. Hvis det tager for lang tid på panden, kan det evt. gøres i ovnen, men så bliver spejlæggene ikke helt så flotte (de bliver matte).