Spidskålssalat med appelsin
Nem spidskålssalat med saftig appelsin, milde forårsløg og en anderledes dressing med tahin og appelsinsaft.
Ingredienser
til 3 personer- 1 hoved spidskål
- 4 appelsiner
- 3 forårsløg
Dressing
- 2 spsk tahin
- appelsinsaft fra resterne af appelsinerne
- salt
- peber
Fremgangsmåde
Snit spidskålen fint. Skær skrællen af appelsinerne og skær fileterne ud af dem alle (altså skær ind imellem hinderne, så du får nogle fileter af rent frugtkød uden hinder.
Pres saften ud af appelsinresterne ned i en skål - det skal bruges til dressingen.
Snit forårsløgene på skrå og bland dem sammen med spidskålen og appelsinfileterne i en salatskål.
Dressing med tahin og appelsin
Kom tahin i en lille skål. Rør appelsinsaft i lidt ad gangen, indtil tahinen er rørt jævnt ud i saften og dressingen har den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber.
Hæld dressingen over spidskålssalaten, eller servér den ved siden af.
Salaten kan spises med det samme, men den bliver ikke ringere af at trække (med dressingen) nogle timer i køleskabet.
Se også:
Jeg er også kæmpe fan af denne suveræne spidskålssalat med appelsin og mandler.
Hvad kan man servere til spidskålssalaten?
Til salaten er det rigtig lækkert at servere f.eks.:
Fyldt kyllingefilet med bacon og fetaSaftige laksefileter med sennep og honningLækker baconsvøbt svinemørbradForrygende kyllingefarsbrød
Kan man lave dressingen uden tahin?
Hvis du ikke ønsker tahin i dressingen, kan du i stedet for lave denne dejlige dressing, som også vil passe rigtig godt til salaten.
Næringsindhold
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 51 kcal | 239 kcal | 718 kcal |
Kulhydrat | 7 g | 32 g | 97 g |
Protein | 2 g | 8 g | 25 g |
Fedt | 1 g | 7 g | 20 g |