Spidskålssalat med avocado, mango og edamamebønner
Rigtig god spidskålssalat med både avocado, mango og edamamebønner samt det sidste pift fra sesamfrø, lime og chili. Passer til alt fra laks og lam til pizza og lasagne.
Ingredienser
til 4 personer- 2 spsk sesamfrø (jeg brugte en blanding af sorte og hvide)
- 1⁄2 hoved spidskål
- 150 g edamamebønner
- 1 rød chili
- 3 forårsløg
- 1 mango
- 2 avocadoer
- saften fra 1⁄2 limefrugt
- evt. frisk koriander eller anden krydderurt efter smag
Forslag til dressing
- sød chilisauce
Rist sesamfrøene på en tør pande ved middel varme. Lad dem derefter køle af.
Skyl spidskålen, lad den dryppe godt af og snit den fint.
Hvis edamammebønnerne er frosne, kommes de i en skål med kogende vand, så de kan tø op. Lad dem derefter dryppe af.
Skyl chilien, flæk den på langs og fjern kernerne. Snit chilien fint. Rengør forårsløgene og snit dem på skrå.
Skær skrællen af mangoen og skær det gule frugtkød i tern. Undgå den hårde sten/kerne i midten.
Flæk avocadoerne på langs og fjern stenen. Tag det grønne frugtkød ud med en ske og skær det i tern. Pres limesaften over.
Skyl koriander (eller anden krydderurt efter smag) og lad det dryppe af. Hak det groft.
Bland forsigtigt spidskålssalaten sammen i en skål. Servér med de ristede sesamfrø som drys og f.eks. med sød chilisauce som dressing.
Se også:
Den her suveræne spidskålssalat med cremet avocadodressing smager bare kanongodt!
Dressing til salaten?
Hvis man gerne vil servere en dressing til spidskålssalaten, kan man som nævnt servere den med sød chilisauce til, men man kan også bruge en af nedenstående opskrifter:
Myntedressing
Sesamdressing (undlad i så fald sesamfrøene fra salaten)
Salatdressing med olie, eddike og honning