Spidskålssalat med æbler og mandler
Super god spidskålssalat med søde æbler, sprøde mandler samt cremet avocado eller feta. Salaten får et dejligt pift af citron og purløg, hvilket gør den til lækkert friskt tilbehør.
Ingredienser
til 4 personer- 100 g mandler
- 1⁄2 spidskål (stort)
- 2 æbler (små)
- 1 bdt purløg
- saft af 1⁄2 citron
- evt. 100 g feta eller avocado (jeg brugte begge dele)
Sådan laver du salaten
Rist mandlerne på en tør pande, og hak dem groft.
Skyl spidskål, og snit det fint. Skyl æblerne, og fjern kernehusene. Skær æblerne i tynde skiver.
Skyl purløg, og hak det fint. Bland spidskål og æble sammen med purløg og citronsaft.
Skær feta i tern, eller skær avocado i tynde skiver, og bland dem i salaten.
Drys de hakkede ristede mandler over til slut.
Servér gerne spidskålssalaten med denne lækre dressing til.
Hvor meget avocado skal jeg bruge?
Hvis du vil bruge avocado i stedet for feta, skal du bruge 1 avocado til 4 personer (det svarer til de 100 gram, der er angivet i opskriften).
Fakta om opskriften
Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Næringsindhold for spidskålssalat med æble og mandler
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 134 kcal | 269 kcal | 1076 kcal |
Kulhydrat | 6 g | 12 g | 49 g |
Protein | 6 g | 11 g | 45 g |
Fedt | 9 g | 19 g | 74 g |
Næringsberegningen er baseret på at salaten laves med feta (ikke avocado). Beregningen omfatter ikke dressing.
- Publiceret d.
- 17.11.21.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Salater ›
- Kålsalat ›
- Spidskålssalat ›
- Spidskålssalat med æble