Spidskålssalat med gulerødder og creme fraiche
Sprød og cremet spidskålssalat med gulerødder, agurk og creme fraiche som en skøn dressing. Salaten er super nem at bikse sammen og passer til det meste.
Ingredienser
til 4 personer- 1⁄2 spidskål
- 2 gulerødder
- 1⁄2 agurk
- 1 1⁄2 bdt purløg
- 1⁄2 fed hvidløg
- 200 g creme fraiche
- 2 tsk citronsaft
- salt
- peber
Sådan laver du spidskålssalaten
- Skyl spidskålen, og snit den fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde strimler. Skyl agurken, og skær de våde kerner fra. Skær også agurken i fine strimler. Du kan også rive både gulerødder og agurk på den grove side af rivejernet.
- Skyl purløg, og hak det helt fint. Pil hvidløg, og pres eller riv det helt fint. Rør purløg og hvidløg sammen med creme fraiche og citronsaft, og smag dressingen til med salt og peber.
- Bland spidskål, gulerødder og agurk sammen med dressingen, og servér.
Se også:
Denne spidskålssalat med lækker mormordressing, der altid er populær.
Næringsindhold for opskriften
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 64 kcal | 138 kcal | 553 kcal |
Kulhydrat | 3 g | 7 g | 29 g |
Protein | 2 g | 4 g | 16 g |
Fedt | 4 g | 9 g | 38 g |