Spidskålssalat med mormordressing
Spidskålssalat med asparges og æble smager rigtig dejligt. Men dækket af en lækker mormordressing af fløde, citron og sukker smager det helt fantastisk. Præcis ligesom mormor har lært mig.
Ingredienser
til 2 personer- 1⁄2 spidskål
- 6 grønne asparges eller grønne bønner
- 1 æble
Mormordressing
- 1 dl fløde
- saften fra 1⁄2 citron
- 2 spsk rørsukker
- 1⁄2 tsk salt
- peber
Så nem er spidskålssalaten at lave
Skyl spidskålen, snit det helt fint, og kom det i en skål.
Vask aspargesene, knæk enderne af, og smid den nederste del ud. Skær aspargesene i mindre stykker, og kog dem kort i 1-2 minutter (du kan også komme dem rå i salaten). Bruger du grønne bønner, skal de koges i ca. 5 minutter, til de er møre, men stadig har bid.
Skyl æblet, og skær det ud i både. Skær bådene ud i tynde skiver.
Bland spidskål, asparges (eller grønne bønner) og æble sammen i en skål.
Sådan laver du mormordressingen
Bland fløde, citronsaft, sukker, salt og peber i en lille skål for sig, og rør det godt sammen. Kom mormordressingen ud over spidskålsalaten, og vend det hele godt sammen.
Servér salaten som tilbehør til kød, fisk eller fjerkræ.
Se også:
Brccolisalat med mormordressing