Spidskålssalat med feta og ærter
Utrolig god spidskålssalat med ærter, æbler og dild samt feta og ristede mandler. Passer til alt fra kylling, flæskesteg og oksekød til fisk, grill og de fleste andre retter.
Ingredienser
til 6 personer- ca. 600 g spidskål
- saften fra 1⁄2 citron
- 150 g mandler eller andre nødder
- 300 g frosne ærter (eller friske uden bælg)
- 1 bdt dild
- 2 æbler
- 200 g feta
Skyl spidskålen grundigt og lad den dryppe helt af. Dup det evt. tørt med lidt køkkenrulle. Snit kålen fint og kom den i en skål. Pres citronsaften over og bland godt rundt, så saften fordeles på kålen.
Rist mandlerne på en tør pande ved middel varme, indtil de begynder at tage farve (pas på de ikke brænder på). Lad dem derefter køle af.
Tø ærterne op og lad dem dryppe helt af. Kom dem i skålen med spidskålssalat. Skyl dilden og lad den dryppe af. Hak den fint og bland den i salaten.
Skyl æblerne og skær dem i små tern. Vend dem straks sammen med spidskålssalaten - citronsaften forhindrer æblerne i at blive brune.
Smuldr fetaen og bland den i salaten, eller servér ved siden af.
Se også den her spidskålssalat med den lækreste mormordressing
Hvad er godt at servere til salaten?
Jeg synes, det er rigtig lækkert at servere salaten med denne dressing - f.eks. sammen med frikadeller, farsbrød eller hakkebøffer.
Kan den laves i forvejen?
Man kan fint snitte spidskål og blande det med ærter og mandler i forvejen, men jeg ville vente med at komme dild, æbler og feta i til umiddelbart inden servering, så salaten holder sig så frisk som mulig.
Næringsindhold for spidskålssalaten
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 124 kcal | 315 kcal | 1893 kcal |
Kulhydrat | 5 g | 14 g | 83 g |
Protein | 6 g | 16 g | 95 g |
Fedt | 8 g | 21 g | 124 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve spidskålssalaten - ikke dressing eller andet tilbehør.