Spinatpandekager med fyld
Fænomenale spinatpandekager med det lækreste fyld, der både byder på velsmagende kødsovs, drøngod blomkålstzatziki og sprøde grøntsager. Det er fantastisk hverdagsmad, der bugner af smag.
Ingredienser
tilKødfyld
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk olie
- 200 g hakket svinekød eller oksekød
- 1 tsk tomatpuré
- 1 tsk oregano
- 200 g tomatsauce
Spinatpandekager
- 180 g frossen hakket spinat (optøet)
- 4 æg
- 1 tsk salt
- peber
- lidt olie til stegning
Grøntsagsfyld
- 1⁄2 blomkål (lille)
- 200 g creme fraiche
- 1 fed hvidløg
- 1⁄2 spidskål
- 100 g cherrytomater
- 50 g feta
Kødfyld
Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Svits begge dele i olien ved middel varme ca. fem minutter.
Skub løgene til side på panden, og tilsæt det hakkede kød. Brun det af ved høj varme.
Tilsæt tomatpuré, oregano og tomatsauce. Smag det til, og lad det småsimre, imens de øvrige ingredienser forberedes.
Spinatpandekager
Pisk spinat (med det vand, der hænger ved efter optøning) sammen med æg, salt og peber.
Steg pandekagerne i lidt olie ved middel varme. De skal gerne have sat sig godt og være blevet lidt brune i kanten, før de vendes.
Grøntsagsfyld
Imens pandekagerne steges, kan du forberede grøntsagerne.
Skyl blomkål, og riv det groft (tip: du kan også sagtens bruge stokken). Bland det med creme fraiche. Pil hvidløg, og pres det i. Rør det sammen til en blomkålstzatziki, og smag til med salt og peber.
Skyl spidskål, og snit det fint. Skyl cherrytomater, og skær dem i mundrette stykker.
Smuldr feta, eller skær det i små tern.
Fyld spinatpandekagerne med kødfyldet, blomkålstzatzikien, de øvrige grøntsager og feta.
Se også:
Lækker spinatroulade med kylling og bacon
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 981 kcal | 1963 kcal |
Kulhydrat | 27 g | 54 g |
Protein | 52 g | 104 g |
Fedt | 71 g | 141 g |
Madplan med fyldte spinatpandekager
De fyldte spinatpandekager er en af 5 lækre hverdagsretter i denne madplan: