Spinatroulade med skinke
I denne spinatroulade gemmer der sig lækkert fyld i form af skinke, frisk spidskål og søde ærter. En dejlig kombination af sprødt og cremet, der smager knaldgodt. Der skal kun bruges ganske få ingredienser og kort tid i køkkenet, så det er helt perfekt til dage, hvor det godt må være ekstra nemt.
Ingredienser
til 2 personerSpinatbund
- 50 g creme fraiche
- 4 æg
- 180 g frossen hakket spinat (optøet og knuget fri for vand)
- 3⁄4 tsk salt
- peber
Fyld
- 1 rødløg (lille)
- 200 g skinkestrimler
- 150 g creme fraiche
- 1⁄2 spidskål (lille)
- 75 g ærter (optøede)
Spinatbund
Forvarm ovnen til 200 grader.
Rør creme fraiche, æg, spinat og salt sammen. Krydr med peber.
Beklæd en lille bradepande (ca. 22x33 cm) med bagepapir, og hæld rouladedejen ud heri. Spred det ud, så det er lige tykt over det hele. Det er nemmest at gøre ved at banke bradepanden et par gange ned i bordet.
Bag bunden i 16 min., og lad den herefter køle af.
Fyld
Pil rødløg, og hak det helt fint. Rør rødløg, skinkestrimler og creme fraiche sammen. Smag skinkesalaten til med salt og peber.
Skyl spidskål, og snit det fint.
Opbygning
Smør skinkesalaten på den afkølede bund, men lad et stykke på ca. 5 cm være fri i den ene ende (på den korte led). Drys ærter udover, og fordel herefter spidskålen ovenpå.
Rul spinatrouladen stramt sammen på den korte led, og så er den klar til servering.
Du vil helt sikkert også elske den populære spinatroulade med kylling og bacon.
Næringsindhold for spinatrouladen
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 589 kcal | 1179 kcal |
Kulhydrat | 19 g | 37 g |
Protein | 42 g | 83 g |
Fedt | 37 g | 73 g |