Spinattærte med feta
Spinattærte smager fantastisk, og en god portion feta gør den bestemt kun bedre. Med denne opskrift får du en lækker tærte med en masse cremet fyld, der skaber en perfekt kontrast til den sprøde bund.
Ingredienser
til 4 personer- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- lidt olie til stegning
- 400 g spinat
- 100 g feta
- 6 æg
- 300 g creme fraiche
- salt
- peber
- 1 tærtedej
Start med at gøre spinat og feta klar
Hak løg og hvidløg fint, og steg det i lidt olie på en pande.
Skyl spinaten og kom den på panden. Spinaten fylder ret meget, så du skal nok komme det på lidt ad gangen, men efterhånden som det falder sammen, kan det hele være der.
Lad det stege ved middel varme, så det meste af væsken fra spinaten fordamper.
Hæld vandet fra fetaen, og skær den i tern, hvis den ikke allerede er det.
Lav æggemassen
Bland æg og creme fraiche sammen i en skål. Krydr med salt og peber.
Rør spinat og løg samt fetatern i æggemassen.
Bag spinattærten
Tryk tærtebunden ud i et tærtefad (ca. 25 cm i diameter). Fordel spinat-æggemassen udover tærtebunden.
Bag spinattærten ved 200 grader i 30-40 minutter.
Se også:
Spinattærte med hytteost