Sprøde kartofler i ovn
Se hvordan du laver mega sprøde kartofler i ovnen med et simpelt lille trick, der gør hele forskellen.
SE OGSÅ:
Råstegte kartofler (sprøde)
Hemmeligheden bag helt sprøde ovnkartofler
Jeg har testet og testet og har nu fundet de bedste tricks til at få kartoflerne helt sprøde i ovnen:
- Forkog kartoflerne med natron (det giver dem en tekstur, der giver flere sprøde kanter).
- Vend kartoflerne i et tyndt lag olie.
- Bag dem ved høj varme og brug varmluftsfunktionen.
Og lad os så komme i gang med at lave ovnkartofler 😀
Ingredienser
til 2 personer- 500 g kartofler
- 2 l vand
- 20 g salt
- 1⁄2 tsk natron (hvorfor skal man bruge natron?)
- 2 spsk olie
- lidt groft salt til drys
- evt. 2 tsk krydderier eller tørrede krydderurter (f.eks. rosmarin, timian, paprika eller hvidløgspulver)
Sådan laver du ekstra sprøde kartofler i ovnen
- Skræl kartoflerne, og skær dem i både.
- Bring vandet i kog i en gryde, og tilsæt salt og natron. Tilsæt kartoflerne, og kog dem i 9-10 minutter, til de er lige akkurat møre.
- Hæld vandet fra kartoflerne, kom dem op i en skål, og lad dem køle lidt af.
- Forvarm ovnen til 210 grader varmluft imens.
- Vend forsigtigt de forkogte kartoffelbåde med olien, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Drys med lidt groft salt og evt. krydderier.
- Bag kartoflerne i ovnen i ca. 30-35 minutter, til de er sprøde og gyldne. Vend rundt i kartoflerne 2-3 gange undervejs, så de bliver sprøde på alle sider.
Kan jeg lade være med at forkoge kartoflerne?
Hvis det skal være nemt, kan du undlade at forkoge kartoflerne først, men jeg vil klart anbefale, at man ikke springer dette trin over, da det er afgørende for at få ekstra sprøde kartofler.
Se også:
Råstegte kartofler på panden
Ofte stillede spørgsmål
Se svarene på nogle af de mest almindelige spørgsmål til opskriften herunder:
Hvorfor skal man bruge natron til kogningen?
Natron er med til at ændre teksturen på overfladen af kartoflerne, så de får en fluffy yderside med masser af små bidder og kanter, der efterfølgende kan bages sprøde i ovnen. Og bare rolig, man kan ikke smage natronen i de færdige ovnkartofler.
Kan man bruge bagepulver i stedet for natron?
Ja, du kan godt bruge bagepulver som erstatning for natron. Kartoflerne får ikke en helt så fluffy yderside, som hvis du bruger natron, men de bliver stadig rigtig sprøde og lækre.
Kan man genopvarme ovnkartoflerne?
De ovnbagte kartofler er klart bedst lige efter tilberedning, men har du rester, kan du godt varme dem op i ovnen ved ca. 150 grader varmluft, til de er lune.
Kan man lave smørstegte kartofler i ovnen?
Du kan sagtens erstatte halvdelen af olien med smeltet smør, så de sprøde ovnkartofler får en lækker smørsmag.
Fakta om opskriften
Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Forberedelsestid: (skrælletid + kogetid + køletid)
Bagetid i ovnen:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for sprøde kartofler i ovnen
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 315 kcal | 630 kcal |
Kulhydrat | 40 g | 79 g |
Protein | 5 g | 10 g |
Fedt | 14 g | 29 g |
- Publiceret d.
- 20.07.22.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Ingredienser ›
- Grøntsager ›
- Kartofler ›
- Kartofler i ovn