Sprøde pandekager
Se hvordan du laver de lækreste sprøde pandekager, og få mine bedste tips til at få dem ekstra sprøde.
Hemmeligheden bag helt sprøde pandekager
Jeg har testet og testet og har nu fundet den ultimative metode til at få pandekagerne ekstra sprøde. De bedste tricks er:
- Brug øl i dejen.
- Mere sukker giver bedre karamellisering.
- Kom ikke smør i dejen.
- Lad dejen hvile.
- Den hemmelige ingrediens: Hjortetaksalt (hvis de skal være sprøde hele vejen igennem).
Og lad os så komme i gang med at bage pandekager 😀
Ingredienser
til 14 stkIngredienser
- 4 æg
- 160 g hvedemel
- 75 g sukker
- 1 1⁄4 dl hvidtøl (hvorfor skal der øl i?)
- evt. 2 tsk vaniljesukker
- 2 1⁄2 dl mælk
Hvis de skal være ekstra sprøde
- 1 tsk hjortetaksalt
Til stegning
- ca. 30 g smør
- ca. 30 g olie
Sådan laver du sprøde pandekager
- Slå æggene ud i en skål, og tilsæt hvedemel, sukker, øl og evt. vaniljesukker
- Tilsæt evt. hjortetaksalt, hvis du vil have pandekager, der er mere sprøde hele vejen igennem og ikke kun i kanten.
- Pisk ingredienserne sammen til en klumpfri dej.
- Tilsæt mælk, og pisk dejen godt sammen.
- Lad pandekagedejen hvile på køl i 15-20 minutter. Hviletiden får dejen til at sætte sig, så du kan lave helt tynde pandekager, der ikke går i stykker under stegningen.
- Varm en pande op ved middelhøj varme (trin 5-5,5 ud af 9 på komfuret).
- Steg pandekagerne i en blanding af smør og olie (brug ca. 1 tsk fedtstof til hver pandekage). Vend dem først, når de er blevet brune i kanten.
- Lad pandekagerne køle af på en rist, uden at de overlapper hinanden (så forbliver kanterne nemlig sprøde).
Se også:
De bedste pandekagerSunde pandekager uden mel og sukker
Ofte stillede spørgsmål til opskriften
Få svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål herunder:
Hvorfor skal der øl i pandekagedejen?
Når du laver pandekager med øl, sørger sukkerstofferne i øllen for en bedre karamellisering under stegningen, og det giver i sidste ende en ekstra sprød konsistens på pandekagerne.
Kan man smage øllen?
Hvis du bruger hvidtøl, kan man ikke smage øllen. Bruger du i stedet en almindelig pilsner, kan man godt smage, at der er øl i dejen, men det er ikke en kraftig smag. Hvis du vil bruge en pilsner og gerne vil undgå smagen af øl, kan du halvere mængden af øl i opskriften og i stedet bruge mere mælk i dejen.
Skal pandekager på køl?
Ja, det er bedst at opbevare dem på køl efter bagning.
Kan man fryse dem?
Ja, pandekagerne kan sagtens fryses ned i en frysepose. Efter frysning er det bedst at genopvarme dem på en brødrister eller i ovnen, inden de skal serveres.
Hvor lang tid kan de holde sig?
I køleskabet kan de holde sig ca. 2-3 dage. I fryseren kan de sagtens holde sig i ca. 6 måneder.
Fakta om opskriften
Måltid: Dessert
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Tid til at lave dejen: 5 min.
Hviletid: 15-20 min.
Stegetid: 20 min. (for 14 pandekager)
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for dessert pandekagerne
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 136 kcal | 1897 kcal |
Kulhydrat | 16 g | 218 g |
Protein | 4 g | 56 g |
Fedt | 6 g | 84 g |