Squashboller
Blandingen af durummel og fuldkornsmel tilfører squashbollerne en god grovhed, mens creme fraiche bidrager til en let og luftig konsistens. Med squash får de en dejlig grøntsagssmag og den sikrer samtidig, at de ikke bliver tørre.
Ingredienser
til 18 stk- 1 squash
- 25 g gær
- 1 tsk salt
- 1 1⁄2 dl creme fraiche eller andet surmælksprodukt
- 2 1⁄2 dl vand
- 2 spsk rapsolie
- 150 g fuldkornsmel
- 150 g durummel
- 450 g hvedemel
- 1 æggeblomme til pensling
Jeg brugte en røremaskine, men dejen kan også æltes med hænderne.
Vask squashen og riv den på et rivejern.
Kom gær, salt, olie, creme fraiche og vand op i røremaskinen. Opløs gæren deri og tilsæt squash.
Kom fuldkornsmel og durummel op i røremaskinen og rør. Tilsæt herefter halvdelen af hvedemelet og rør. Når det er rørt ind i dejen tilsættes resten af melet og dejen røres godt igennem.
Form squashbollerne og fordel dem på bageplader med bagepapir.
Lad bollerne hæve mindst 1 time, de kan sagtens stå 2 timer eller natten over i køleskabet. Pisk æggeblommen og pensl bollerne. Bag squashbollerne ved 200 grader i 12-14 minutter.