Squashkage med flødeostglasur
Den dejlige smag af squash og sødt bagværk forenes formidabelt i denne squashkage, som har en god, svampet konsistens, varieret med sprøde stykker af hakkede mandler. Den toppes med en drøm af cremet flødeostglasur.
Ingredienser
til 1 stkDej
- 5 dl squash
- 2 1⁄2 dl mandler
- 3 æg
- 500 g sukker
- 2 1⁄2 dl olie
- 300 g mel
- 1⁄4 tsk bagepulver
- 2 tsk natron
- 1 tsk salt
- 2 tsk vaniljesukker
- 3 tsk kanel
Flødeostglasur
- 200 g flødeost (stuetemperatur)
- 120 g smør (stuetemperatur)
- 180 g flormelis
- 2 tsk vaniljesukker
Sådan laver du squashkagen
Riv squashen groft.
Hak mandlerne groft (der kan også bruges hasselnødder, valnødder eller pecannødder).
Pisk æg, sukker og olie sammen.
Bland mel, bagepulver, natron, salt, vaniljesukker og kanel, og sigt det i æggemassen. Tilsæt squash og mandler.
Hæld dejen i en smurt form (ca. 25x30 cm).
Bag squashkagen i ca. 50 minutter ved 200 grader.
Flødeostglasur
Pisk flødeost, smør, flormelis og vaniljesukker godt sammen (bedst med en elpisker).
Smør flødeostglasuren på kagen, når den er afkølet.
Se også:
Sund squashkage