Stegt hjertesalat på panden
Det tager kun 4 minutter at lave de lækreste stegte hjertesalater på panden. De er sprøde og friske og får samtidig en dejlig gylden stegeskorpe.
Ingredienser
til 4 personer- 2 hjertesalater
- 1 spsk olivenolie
- 2 spsk smør (kan godt undlades)
- Evt. 2 tsk citronsaft og -skal
- salt
- peber
Perfekt tilberedning af hjertesalat på panden
Skyl hjertesalaterne, og fjern de yderste blade. Flæk salaterne på langs.
Varm en pande op ved høj varme. Kom olien på panden, og læg de halve hjertesalater på.
Steg dem i 1 minut. Skru ned til lav varme, og tilsæt smørret. Du kan godt undlade smørret, men det giver en rigtig dejlig smag til salaten.
Tilsæt evt. citronsaft og -skal. Steg 1 minut ekstra, til salaten har fået en god gylden farve, men stadig er sprød. Krydr med salt og peber.
Se også:
Kvarte spidskål på panden
Lækre tilføjelser til den stegte hjertesalat
Skal det være ekstra lækkert, kan du med fordel tilføje en eller flere af disse ting til hjertesalaterne:
Bacon
Det er virkelig lækkert at stege lidt bacon (ca. 20 g eller 2 skiver per person) på panden, så man efterfølgende kan stege de halve salathoveder i baconfedtet. Det giver en rigtig god smag, og den sprøde, fede bacon passer perfekt til den friske salat.
Parmesan
Parmesan er en nem tilføjelse til den stegte salat - riv blot ca. 5-10 gram parmesan per person, og drys det over efter stegning. Du kan også skrælle tynde flager af osten med en kartoffelskræller, som jeg har gjort på billedet herunder:
Honning
Honning giver en dejlig karamelliseret smag til den stegte salat. Hæld ca. 1 spsk honning (til 4 personer) på panden, efter du har skruet ned på lav varme, og lad honningen stege med det sidste minut af stegetiden.
Kan man stege hjertesalaten på en grillpande?
Ja, du kan sagtens riste hjertesalaten på en grillpande. Læg blot salaten med skærefladen nedad, og lad være med at rykke rundt på det under stegningen. Så får du super flotte grillstriber på salaten.
Dressinger der passer perfekt til varm hjertesalat
Det er super lækkert at servere en dressing til den stegte hjertesalat, og både denne vinaigrette med sennep og honning og denne nemme salatdressing passer rigtig godt til.
Fakta om opskriften
Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Forberedelsestid:
Stegetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 90 kcal | 360 kcal |
Kulhydrat | 1 g | 4 g |
Protein | 1 g | 2 g |
Fedt | 9 g | 38 g |