Stegt blomkål i ovn med karry
Blomkål bliver så lækkert, når det steges i ovnen med karry, olivenolie og citron, der giver et skønt smagspift. Det er super dejligt både som tilbehør og som herligt fyld i en salat.
Tip: Du kan også stege blomkål på panden.
Ingredienser
til 2 personer- 1⁄2 dl olivenolie
- 1 1⁄2 spsk karry
- 1 tsk hvidløgssalt
- 1⁄2 tsk gurkemeje
- 1⁄2 tsk spidskommen (kan undlades)
- 1 knsp sukker
- 1⁄2 økologisk citron
- 1 blomkål
- evt. bredbladet persille til servering
Sådan laver du blomkål med karry i ovnen
- Forvarm ovnen til 225 grader.
- Kom olivenolie, karry, hvidløgssalt, gurkemeje, spidskommen og sukker op i en frysepose.
- Riv skallen af citronen, og pres saften ud af den. Tilsæt citronskal og -saft til posen, og bland hele det sammen.
- Skyl blomkålen, og skær stokken af. Del den i buketter, og skær buketterne i skiver. Kom dem op i fryseposen, bind knude på, og ryst det godt sammen, så blomkålen er helt dækket af krydderolien.
- Fordel blomkålsskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg dem i ovnen i ca. 15-20 minutter.
- Servér evt. de karrystegte blomkål med frisk, bredbladet persille.
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 295 kcal | 590 kcal |
Kulhydrat | 9 g | 18 g |
Protein | 7 g | 14 g |
Fedt | 24 g | 49 g |