Stegte ris i ovn med kylling
Det er mega nemt at lave stegte ris i ovn, og her får de selskab af kylling og masser af grøntsager, som sammen med sojasauce giver utrolig meget smag til ovnretten.
Ingredienser
til 4 personer- 4 dl ris
- 2 tsk majsstivelse
- 1 1⁄2 dl sojasauce
- 4 gulerødder
- 4 peberfrugter
- 1⁄2 squash
- 3 spsk olie
- 700 g kyllingeinderfilet
Serveringsforslag
- limefrugt
- peanuts
Sådan laver du stegte ris i ovnen
- Kog risene efter pakkens anvisning, og lad dem køle af.
- Rør majsstivelsen ud i 1/3 af sojasaucen, og tilsæt derefter det resterende soja. Bring det til en simren, og lad det tykne en smule. Tag det af varmen.
- Skræl gulerødder, og skyl peberfrugter. Skær begge dele i tynde stave. Skyl squash, og skær kernerne i midten fra. Skær også squashen i tynde stave.
- Vend grøntsager og de afkølede ris sammen med olien og halvdelen af sojablandingen i et fad.
- Bland kyllingeinderfileterne sammen med resten af sojablandingen, og læg dem ovenpå risene i fadet.
- Sæt fadet i ovnen, og steg det 25-30 minutter ved 200 grader. Skru evt. ovnen op på grill de sidste 5 minutter, så kyllingen får en dejlig karamelliseret overflade.
- Servér f.eks. de stegte ris med frisk lime og grofthakkede peanuts.
Fakta om stegte ris i ovn
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det kinesiske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid:
Samlet tidsforbrug:
Opskriften er både glutenfri og low fodmap og så er den med i en madplan der er lavet til irritabel tyktarm og giver glad mave.
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 663 kcal | 2654 kcal |
Kulhydrat | 79 g | 316 g |
Protein | 51 g | 205 g |
Fedt | 13 g | 54 g |
Næringsberegningen omfatter ikke peanuts, lime eller andet tilbehør.