Stegte squash på panden
Perfekt stegte squash med en god stegeskorpe, der giver ekstra meget smag. Vælg selv, om skiverne skal være panerede eller helt simple.
Ingredienser
til 2 personerStegt squash
- 1⁄2 squash
- 1 spsk olivenolie
- evt. 1 fed hvidløg (lille)
- salt
- peber
Valgmulighed 2: Paneret squash
- 1⁄2 squash
- 1 æg
- 50 g rasp
- evt. 20 g parmesanost (fintrevet)
- 1 tsk salt
- peber
- Ca. 2 1⁄2 spsk olivenolie til stegning (evt. ekstra hvis panden løber tør for fedtstof)
Stegte squash på panden
Skyl squashen, og skær den i skiver på ca. 3 mm tykkelse.
Varm en pande op ved høj varme, og kom olien på.
Fordel squashskiverne på panden, og steg dem ca. 1 minut på hver side. Riv evt. hvidløg på den fine side af rivejernet, og tilsæt det, når der er ca. 30 sekunder tilbage af stegetiden.
Tag squashen af panden. Krydr med salt og peber, og servér.
Sprødstegt paneret squash
Skyl squashen, og skær den i skiver.
Pisk ægget sammen i en skål. Kom rasp og evt. parmesan samt salt og peber op i en anden skål. Panér squashskiverne ved først at vende dem i ægget og dernæst i raspen.
Kom olien på panden, og varm det op ved middel varme. Kom squashskiverne på panden, og steg dem 2 minutter på hver side, til de er sprøde og møre.
Er panden ved at løbe tør for olie undervejs i stegningen, skal du tilføje lidt mere. Det er vigtigt, at der er nok fedtstof på panden, så paneringen ikke brænder på.
Læg evt. skiverne på fedtsugende papir efter stegning.
Se også:
Lækre squashpandekager med parmesan
Kan man stege squash på en grillpande?
Det kan man sagtens, men så er det bedst at pensle squashskiverne med olie i stedet for at komme olien på panden. Tilbered dem som beskrevet i opskriften, og undlad at rykke for meget rundt på dem, så du får flotte grillstriber.
Kan man bruge andet olie?
Man kan godt stege squashen i andre former for olie, men de suger en del af olien og tager smag af den, og derfor foretrækker jeg at bruge olivenolie.
Fakta om opskriften
Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Forberedelsestid:
Stegetid:
Samlet tidsforbrug:
Laver du panerede squash, er forberedelsestiden i stedet på 8 min., og stegetiden på 4 min., så de tager sammenlagt 12 min. at lave.
Næringsindhold for stegt squash
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 57 kcal | 113 kcal |
Kulhydrat | 2 g | 4 g |
Protein | 1 g | 3 g |
Fedt | 5 g | 9 g |
Næringsindhold for paneret squash
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 318 kcal | 636 kcal |
Kulhydrat | 20 g | 40 g |
Protein | 11 g | 21 g |
Fedt | 22 g | 43 g |
Flere lækre grøntsager på panden
Tag også et kig på disse super nemme opskrifter på pandestegte grøntsager:
Perfekt stegte grøntsager på pandenStegt aubergine på pandenSmørstegt blomkål på panden