Sund æblekage
Denne sunde æblekage er ikke bare lækker, den er også overraskende nem at lave, og man kan slet ikke smage, at der hverken er sukker eller mel i dejen. Den smager dejligt, når den er kold, men kan også serveres lun – evt. med lidt creme fraiche til.
Ingredienser
til 1 springform- 100 g mandler
- 60 g havregryn
- 1 nip salt (fint)
- 2 tsk bagepulver
- 1 spsk kanel
- 1 tsk kardemomme (kan udelades)
- 1⁄2 tsk stødt ingefær (kan udelades)
- 200 g dadler (f.eks. Juicy Dates)
- 4 æg
- 220 g æble (revet)
- 1 æble til pynt
Sådan laves den sunde æblekage
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Kom mandler, havregryn, fint salt, bagepulver og stødt kanel, kardemomme og ingefær i en minihakker, og lad det køre, til alle ingredienserne er finthakkede. Kom det op i en skål, og sæt det til side.
- Fjern stenene fra dadlerne, og kom dem op i minihakkeren sammen med æggene. Kør, til massen er ensartet, og der ikke længere er klumper i.
- Riv æblerne, til du har den angivne mængde, og bland dem sammen med den våde masse. Bland det herefter med de tørre ingredienser, og rør, til dejen er ensartet.
- Fordel dejen i en springform (ca. 22 cm) beklædt med bagepapir.
- Skær ”pynteæblet” i tynde både, og fordel dem med skrællen opad, så de danner et flot mønster i kagen.
- Bag æblekagen i ca. 45 minutter, og lad den efterfølgende køle af i formen.
- Den sunde æblekage kan evt. serveres lun med en klat creme fraiche eller vaniljeskyr til.
Se også:
Sund chokoladekage
Næringsindhold for æblekagen
pr. stykke | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 165 kcal | 1985 kcal |
Kulhydrat | 19 g | 229 g |
Protein | 5 g | 63 g |
Fedt | 7 g | 83 g |
Næringsberegningen pr. stykke tager udgangspunkt i at æblekagen skæres i 12 stykker. Se hvordan vi har beregnet næringsindholdet her.