Sunde bananpandekager uden mel og sukker
Sunde pandekager lyder utopisk, men det kan sagtens lade sig gøre at lave lækre bananpandekager - endda helt uden mel og sukker. De bliver dejligt svampede i konsistensen, og bananerne giver dem en skøn sødme.
Ingredienser
til 2 personer- 2 bananer
- 2 æg
- evt. 1 tsk vaniljepulver
- rapsolie til stegning
Sådan laver du bananpandekagerne
- Skræl bananerne og mos dem med en gaffel.
- Bland æg, bananmos og evt. vaniljepulver sammen i en skål. Rør indtil banan og æg er blandet helt sammen.
- Kom lidt olie på en pande, og kom klatter af dejen på - ca. 2 spsk dej til hver pandekage. Steg bananpandekagerne på begge sider ved middel varme.
- Servér f.eks. med skyr, kanel og frisk frugt, eller med sirup, syltetøj eller nutella og peanutbutter - men så er de ikke så sunde længere ;-)
Se også:
Disse sunde pandekager med havregryn - de er bare drøngode!
Næringsindhold for bananpandekager uden mel
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 379 kcal | 757 kcal |
Kulhydrat | 38 g | 76 g |
Protein | 9 g | 18 g |
Fedt | 20 g | 41 g |