Sunde amerikanske pandekager
Lækre, tykke amerikanske pandekager, der ovenikøbet er sunde, da de laves af havregryn. Så kan man spise pandekager med god samvittighed til f.eks. morgenmad, dessert eller som en lille snack.
Ingredienser
til 12 stk- 150 g havregryn
- 3 dl mælk
- 2 æg
- 1 spsk olie (evt. flydende kokosolie)
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 tsk bagepulver
- 1 knsp salt
- fedtstof til stegning
Sådan laver du sunde amerikanske pandekager med havregryn
Kom havregryn og mælk i en blender, og lad det stå i 5-10 minutter – på den måde bløder grynene op, så de er med til at give en mere cremet konsistens.
Blend massen med æg, olie, vaniljepulver, bagepulver og salt. Varm en pande op med lidt fedtstof, og kom dejen på panden i små klatter. Bag pandekagerne et par minutter på hver side, til de er gyldne og færdigbagte indeni.
Se også:
Denne populære opskrift på tynde sunde pandekager med havregryn
Hvad kan man servere til pandekagerne?
Servér f.eks. pandekagerne med lidt ahornsirup, sukkerfri marmelade, frisk frugt eller et af disse forslag, hvis det skal være ekstra lækkert:
Lækker frugtsalat med skyrSund Nutella
Er de glutenfrie?
I almindelige havregryn kan der være spor af gluten, derfor er det en god idé at købe glutenfrie havregryn til at lav pandekagerne af, hvis man har glutenallergi.
Næringsindhold
pr. pandekage | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 103 kcal | 1234 kcal |
Kulhydrat | 9 g | 107 g |
Protein | 4 g | 45 g |
Fedt | 5 g | 66 g |
Næringsberegningen er inklusiv 2 spiseskefulde fedtstof til stegning af pandekagerne. Tilbehør såsom sirup eller frugt er ikke medregnet.