Sunde havregrynsmuffins med æble
Giv morgengrøden et twist med disse sunde havregrynsmuffins med æble, som i samspil med honning gør dem dejligt søde. De er ultra nemme at lave, og det er lækkert at have et par stykker i fryseren til en hurtig morgenmad, men muffinsene kan også sagtens bruges som en lille snack.
Tip:
Havregrynspandekager er også en god måde at få den daglige dosis havregryn på.
Ingredienser
til 16 stk- 6 dl grovvalsede havregryn
- 3 1⁄2 dl mælk
- 1 æg
- 3 æbler
- 1 1⁄2 tsk bagepulver
- 3 tsk vaniljepulver
- 1 1⁄2 spsk honning
- 1⁄4 tsk salt
- 1 dl mandler
Sådan bager du de sunde muffins med havregryn
Tænd ovnen på 190 grader.
Kom havregryn og mælk op i en skål, og lad det stå 5-10 minutter, så havregrynene bliver lidt blødere. Tilsæt æg, og blend det til en grov havregrød.
Riv æblerne på den grove side af rivejernet, og rør dem i dejen sammen bagepulver, vaniljepulver, honning og salt.
Hak mandlerne så groft, som du ønsker det, og tilsæt dem.
Fyld dejen næsten helt op til kanten på muffinsformene, og bag dem i 25-30 minutter.
De færdigbagte havregrødsmuffins holder sig fint på køl 2-3 dage, og de kan også sagtens fryses ned.
Se også:
Denne lækre opskrift på super sunde morgenmadsmuffins.
Hvad kan man bruge i stedet for mandler?
Ønsker du ikke at komme nødder i muffinsene, kan du fint erstatte dem med flere grovvalsede havregryn.
Tip: Valg af forme
Det kan være svært at få muffinsene ud af formene, hvis man bruger papirsforme, da det er en forholdsvis våd dej. Derfor kan det være en god idé at bruge silikoneforme.
Næringsindhold for havregrynsmuffinsene
pr. muffin | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 112 kcal | 1798 kcal |
Kulhydrat | 15 g | 236 g |
Protein | 4 g | 65 g |
Fedt | 4 g | 57 g |